search

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ & БИСКВИТКИ

Ние уважаваме опасенията ви относно защитата на личните ви данни и оценяваме отношенията, които имаме с вас. Настоящата Политика за поверителност на Лениди България ЕООД, със седалище и адрес на управление: гр. София, ул. Московска №21, ЕИК 205296078, описва видовете лична информация, която събираме за нашите клиенти - посетители и ползватели на сайта Deliriumexclusive.com (“Сайт”) или клиенти на магазините на дружеството, начина, по който използваме тази информация, с кого можем да я споделим и правата на нашите клиенти по отношение на начина, по който използваме тази информация.

Тази Политика за защита на данните (наричана по-долу „Политиката“) е неразделна част от и е включена в Условията за ползване на нашия Сайт и може да бъде обект на изменения. Съветваме ви да проверявате редовно Политиката за поверителност, за да бъдете информирани за всякакви промени. Посещавайки и навигирайки в нашия Сайт, вие приемате Политиката за поверителност и Политиката за бисквитки, както е приложимо. В случай на значителни промени, ние ще се погрижим за публикуването на съответното известие до посетителите на нашия Сайт.

ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО СЪБИРАМЕ

Ние можем да получим вашата лична информация от различни източници. Може да събираме тази информация, когато я споделяте в някои от козметичните магазини на нашата компания, на нашия Сайт, на нашите страници в социалните медии, когато изтегляте нашите приложения на мобилния си телефон или от някое от нашите събития. Когато посещавате този Сайт, нашите страници в социалните мрежи или използвате услугите или функциите на нашите мобилни приложения, ние също събираме определена информация за устройството или неговото използване чрез автоматизирани средства, включително чрез използването на технологии като бисквитки, регистрационни файлове на уеб сървъра и уеб маяци.

ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО ПРЕДОСТАВЯТЕ

Можете да изберете да ни предоставите лична информация по различни начини, например когато участвате в оферта или промоция, или когато правите покупка на нашия Сайт или от наш магазин или чрез някое от нашите мобилни приложения. Видовете лична информация, която ни предоставяте, могат да включват:

  • Данни за контакт (като име, пощенски адрес, имейл адрес и мобилен или друг телефонен номер);
  • Възраст и дата на раждане, ЕГН;
  • Пол
  • Потребителско име и парола, псевдоним - Информация за плащане (като номер на вашата карта, срок на годност и код за сигурност)
  • Информация за доставка и фактуриране (като адрес за доставка и адрес за фактуриране)
  • История на пазаруване
  • Предпочитания за продукти
  • Вашият тип кожа / състояние на кожата
  • Вашият тип коса
  • Естествените характеристики на Вашата кожа и нужда от грижи
  • Информация за връзка с приятели, семейство или други хора, на които бихте искали да изпратите съобщение от ваше име (моля, уверете се, че предоставяте информация за контакт само на хора, с които имате лични или семейни отношения и които са се съгласили да получават съобщения от вас или нас)
  • Информация или съдържание, което предоставяте (като снимки, видеоклипове, мнения, статии, отговори на анкети и коментари).
  • Информация, предоставена ни чрез приложения за социални мрежи или едно от нашите мобилни приложения, когато посещавате нашите страници в социалните медии или използвате някое от нашите мобилни приложения (като вашето име, снимка на профила, харесвания, местоположение, списък с приятели и друга информация, описана на страницата в социалните медии или нашите приложения или вашето географско местоположение, когато използвате някое от нашите мобилни приложения).

КАК ИЗПОЛЗВАМЕ ИНФОРМАЦИЯТА

Можем да използваме информацията, която ни предоставяте, за да:

  • Ви изпращаме рекламни материали или други рекламни съобщения с вашето предварително съгласие;
  • Ви предоставяме продуктите или услугите, които вие (или вашата компания) сте поискали, и използвате функциите на Сайта ни;
  • Обработваме вашите плащания и/или транзакции с карта-подарък;
  • Създадем и управляваме акаунта Ви, включително достъпа до историята на покупките ви. Историята на покупките ви се съхранява, за да ви изпращаме новини, специални оферти и промоционални материали в зависимост от вашия профил и предпочитания. Нашата история на услугите също се използва за експортиране на статистически данни, които ни позволяват да оценим по-добре посещенията на потребителите и навигацията през нашия Сайт, така че да подобрим неговото съдържание и структура;
  • Създадем Ваш профил въз основа на информацията, която ни предоставяте, за да приспособим нашите реклами към вашите интереси, да намерим подходящата грижа за вашата кожа или коса и да оценим ефективността на нашите промоции;
  • Ви помогнем да изберете продукти и да ги допълвате;
  • Обсъждаме с вас или отговаряме на вашите въпроси;
  • Публикуваме отзивите Ви за продукти;
  • Персонализираме рекламите, които ви се показват на нашия Сайт и другаде, в зависимост от вашите интереси и история;
  • Се свържем с вас относно, респективно да Ви осигурим участие в специални събития, състезания, лотарии, програми за награди, анкети и други промоции;
  • Работим и комуникираме с вас относно нашите страници в социалните медии или нашите мобилни приложения или други устройства;
  • Развиваме, оценяваме и подобряваме нашия бизнес (включително разработване на нови продукти и услуги, надграждане и подобряване на услугите), управление на нашата комуникация, анализ на нашите продукти, извършване на анализ на данни и извършване на нашите счетоводни, одитни и други вътрешни операции);
  • Спазваме приложимите законови изисквания, съответните индустриални стандарти и нашите политики.

Можем да използваме информацията и по други начини, за които ще предоставим конкретно известие по време на събирането. Събраната информация е необходима за споменатите по-горе цели. Без тази информация е възможно да не можете да се възползвате от някой от нашите продукти или услуги.

Целите на обработката на вашите данни, както е посочено по-горе, са предоставяне на услуги, изпращане на информационен бюлетин, подобряване на предоставяните услуги, промоция, целева реклама.

ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ИНФОРМАЦИЯТА

Ще използваме предоставената от вас информация за горните цели, ако:

  • Е необходимо за сключване на договор, по който сте страна (напр. да обработим плащането ви и да доставим поръчаните от вас продукти);
  • Ако имаме вашето съгласие
  • Ако ние имаме легитимен интерес да го направим.

ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО СЪБИРАМЕ ЧРЕЗ АВТОМАТИЗИРАНИ СРЕДСТВА

Когато посетите този Сайт, прегледате или кликнете върху нашите онлайн реклами (включително нашите реклами на други сайтове, принадлежащи на трети лица) или изтеглите и използвате едно от нашите мобилни приложения (ако има такива), ние също събираме информация за използването или за вашето устройство чрез автоматизирани средства или чрез използване на технологии като бисквитки, лог файлове на уеб сървъри и уеб маяци. Например, ако използвате едно от нашите мобилни приложения, ние можем да съберем вашия IP адрес, вашия уникален идентификационен номер на устройството (или друг идентификатор на устройство) и/или данни за геолокация, за да ви предоставим определени функционалности или функции за това устройство. приложение за мобилни устройства.

За удобство нашите мобилни приложения (ако има такива) могат да включват функции, които ви позволяват да останете свързани с приложението, така че да не се налага да въвеждате отново парола всеки път, когато искате да осъществите достъп до приложението.

Ако решите да останете свързани, трябва да знаете, че всеки, който има достъп до вашия мобилен телефон или друго устройство, ще има достъп и ще може да прави промени във вашия акаунт и ще може да прави покупки чрез вашия акаунт. Ето защо, ако решите да останете свързани с приложението от вашето мобилно устройство, препоръчваме ви да активирате функцията за защита  Passcode Lock на вашето мобилно устройство, за да се предпазите от неоторизиран достъп и използване на вашето мобилно устройство и акаунт.

РАЗКРИВАНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

В дадени случаи Ние може да разкрием определена лична информация пред стратегически партньори - подизпълнители, които работят с нас като предоставят продукти и услуги, свързани с дейността на Дружеството или помагат на дружеството в маркетинга към клиентите. Личната информация ще бъде споделяна от нас само с цел усъвършенстване продуктите, услугите и рекламата ни или например за целите на доставка на поръчаните от вас продукти; тя няма да бъде споделяна с трети страни за техни маркетингови цели.

За случаите, в които Ние споделяме информация за Вас с трети лица, ние имаме механизми, с които гарантираме, че те предоставят ниво на защита на данните според уговорения стандарт за това. Вашите данни се считат за поверителни и за нашите партньори.

Възможно е да се наложи – по закон, при съдебен процес, при съдебен спор и/или по заявка от страна на компетентни органи – Ние да разкрием личната Ви информация. Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че за целите на националната сигурност, правоприлагането или други проблеми от обществена значимост, такова разкриване е необходимо или уместно.

Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че такова разкриване е обосновано необходимо за прилагането на нашите правила и условия, или за да защитим своите дейности или потребители. Освен това, в случай на реорганизация, сливане или продажба е възможно да прехвърлим всякаква и цялата събрана лична информация на съответната трета страна.

Защита на личната информация

Ние взимаме предпазни мерки – включващи административни, технически и физически мерки – за да защити личната Ви информация от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване.

Онлайн услугата – електронен магазин Deliriumexclusie.com използва кодиране чрез защитени способи на всички уеб страници, на които се събира лична информация.

Когато публикувате във форуми, чат стаи или услуги на социални мрежи, личната информация, която споделяте, е видима за други потребители и може да бъде четена, събирана или използвана от тях. Вие носите отговорност за личната информация, която изберете да предоставите в тези случаи.

Всички наши служители са задължени да опазват поверителността на информацията Ви, както и да спазват приложимите организационни и технически мерки за защитата й. Достъпът им до данните Ви е ограничен на принципа на необходимост за извършване на съответните им задължения.

Съхранение на личната информация

Ще задържим личната ви информация за период, необходим да бъдат изпълнени целите, изложени в настоящата Политика, освен ако по закон не се изисква да я задържим за по-дълъг период. Според вида данни и целите, за които са събрани, е определен срок за съхранение, с изтичането на който информацията се изтрива окончателно. Така например, ние ще съхраняваме данни за вашите покупки и извършени плащания за период от 10 години, считано от извършването им, защото имаме законово задължение за това, съгласно Закона за счетоводството.

Вашите права във връзка с данните ви

Ако сте ни предоставили Ваши лични данни, Вие разполагате със следните възможности по всяко време:

  • да проверите точността, пълнотата и актуалността на информацията Ви за контакт, като влезете във Вашия профил в интернет страницата www.deliriumexclusive.com;
  • право на достъп до личните Ви данни, обработвани от нас;
  • право да искате извършването на подходящо коригиране, заличаване или блокиране на личните Ви данни;

Бисквитки на трети страни за подобряване на интерактивността на уебсайта

Този сайт може също да поддържа определени услуги на трети страни, включително опции за споделяне на съдържание във facebook, twitter, pinterest и instagram, списъци с туитове (twitter) и видеоклипове, публикувани на сайта (Youtube). Тези услуги използват бисквитки на трети страни, които се конфигурират автоматично на вашето устройство от тези същите услуги. Първият път, когато посетите нашия уебсайт, известие за бисквитки ще ви информира за използването на тези бисквитки. Те ще бъдат използвани само ако ги приемете или продължите да разглеждате този сайт.

Платформа на Google Display & Video 360

Чрез използването на технологии на трети страни е възможно да се създават стратегии /целеви реклами в интернет от името на компанията чрез системите за реклами Google Ads и Facebook и платформата Google Display & Video 360

Необходими бисквитки

Необходимите бисквитки позволяват изпълнението на основните функции на сайта, като добавяне на продукти в количката, електронно плащане и съхраняване на продукти в списъка с желания. Без тях гладкото функциониране на електронния магазин е пряко засегнато и вашето лично навигационно изживяване се влошава.

Разкриване на вашите лични данни

В дадени случаи Ние може да разкрием определена лична информация пред стратегически партньори - подизпълнители, които работят с нас като предоставят продукти и услуги, свързани с дейността на Дружеството или помагат на дружеството  в маркетинга към клиентите. Личната информация ще бъде споделяна от нас само с цел усъвършенстване продуктите, услугите и рекламата ни или например за целите на доставка на поръчаните от вас продукти; тя няма да бъде споделяна с трети страни за техни маркетингови цели. 

За случаите, в които Ние споделяме информация за Вас с трети лица, ние имаме механизми, с които гарантираме, че те предоставят ниво на защита на данните според уговорения стандарт за това. Вашите данни се считат за поверителни и за нашите партньори.

Възможно е да се наложи – по закон, при съдебен процес, при съдебен спор и/или по заявка от страна на компетентни органи – Ние да разкрием личната Ви информация. Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че за целите на националната сигурност, правоприлагането или други проблеми от обществена значимост, такова разкриване е необходимо или уместно.

Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че такова разкриване е обосновано необходимо за прилагането на нашите правила и условия, или за да защитим своите дейности или потребители. Освен това, в случай на реорганизация, сливане или продажба е възможно да прехвърлим всякаква и цялата събрана лична информация на съответната трета страна.

Защита на личната информация

Ние взимаме предпазни мерки – включващи административни, технически и физически мерки – за да защити личната Ви информация от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване.

Онлайн услугата – електронен магазин Deliriumexclusie.com използва кодиране чрез защитени способи на всички уеб страници, на които се събира лична информация.

Когато публикувате във форуми, чат стаи или услуги на социални мрежи, личната информация, която споделяте, е видима за други потребители и може да бъде четена, събирана или използвана от тях. Вие носите отговорност за личната информация, която изберете да предоставите в тези случаи.

Всички наши служители са задължени да опазват поверителността на информацията Ви, както и да спазват приложимите организационни и технически мерки за защитата й. Достъпът им до данните Ви е ограничен на принципа на необходимост за извършване на съответните им задължения.

Съхранение на личната информация

Ще задържим личната ви информация за период, необходим да бъдат изпълнени целите, изложени в настоящата Политика, освен ако по закон не се изисква да я задържим за по-дълъг период. Според вида данни и целите, за които са събрани, е определен срок за съхранение, с изтичането на който информацията се изтрива окончателно. Така например, ние ще съхраняваме данни за вашите покупки и извършени плащания за период от 10 години, считано от извършването им, защото имаме законово задължение за това, съгласно Закона за счетоводството.

Вашите права във връзка с данните ви

Ако сте ни предоставили Ваши лични данни, Вие разполагате със следните възможности по всяко време:

- да проверите точността, пълнотата и актуалността на информацията Ви за контакт, като влезете във Вашия профил в интернет страницата www.deliriumexclusive.com;

- право на достъп до личните Ви данни, обработвани от нас;

- право да искате извършването на подходящо коригиране, заличаване или блокиране на личните Ви данни;

- правото да възразявате по всяко време срещу обработването на личните Ви данни, когато има законни основания за това;

- право да откажете обработване на личните Ви данни за целите на директния маркетинг, в т.ч. и профилиране свързано с директния маркетинг, като получаване на електронен бюлетин и други маркетингови комуникации;

- право да получавате в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат личните данни, които обработваме за вас. Също така имате правото да прехвърлите тази данни на друг администратор на лични данни, когато това е технически възможно и отговаря на изискванията на закона.

- право на жалба до Комисия за защита на личните данни (гр. София 1592, бул. Проф. Цветан Лазаров 2, www.cpdp.bg, e-mail: kzld@cpdp.bg), ако считате, че са нарушени Вашите права за защита на данните.

Ако искате да упражните правата си или да изявите отказ от получаване на електронния бюлетин и други маркетингови комуникации, може да се свържете с нас чрез изпращане на съобщение на info@deliriumexclusive.com или чрез изпращане на писмо на посочения по-долу пощенски адрес.

Имайте предвид, че горепосочените ваши права могат да бъдат ограничени при определени обстоятелства, съгласно приложимия закон. Освен това можем да откажем да обработваме заявки, които се повтарят неоснователно, изискват несъразмерни технически усилия, застрашават поверителността на други потребители и др.

Упражняването на Вашите права, когато те не са повтарящи се и неоснователни, не е обвързано със заплащане на такса.

Деца

Не събираме лична информация от лица на възраст под 18 години без съответното съгласие на родител/настойник. Ако научим, че сме събрали лична информация на лице на възраст под 18 години, без такова съгласие, ще предприемем стъпки, за да изтрием информацията възможно най-скоро. Ако родители и/или законни представители на деца открият, че деца под тяхното настойничество са ни предоставили свои лични данни, моля свържете се с нас на посочените адреси за контакт в настоящата политика.

Валидност и актуализиране на политиката

Възможно е периодично да актуализираме своята Политика. При промяна в настоящата Политика, на Сайта ни ще бъде публикувано съобщение, както и актуализираната Политика за поверителност & бисквитки.

Данни за контакт

на имейл адрес: info@deliriumexclusive.com

по пощата: Лениди България ЕООД, гр.София, бул. Ботевградско шосе №247

Дата: 01.03.2021